söndag 18 april 2010

1,8kvarDet går sakna men säkert frammåt. Med lite vilja så bir det bikinishape i år.
Har nu bara 1,8 kg kvar till mitt slutmål. Nämligen vad jag vägde INNAN barnen.
Jag brukar/brukade säga 9 månader upp-9 månader ner. Efter Luna studsade jag tillbaka i form som en gummiboll o tappade 13 av mina +33 kg redan på förlossningen. Men efter Lion gick det trögare. Det mesta av dom då +31 kg rann av på ett par månader. Men 7-8 envisa kilon hängde sig kvar och liksom bosatte sig på mina höfter och min mage.
Och dom som känner mig vet att jag och diet, är en dålig kombination. Jag kan liksom bara inte följa en. Och träning får jag erkänna att det varit magert om. Svårt att tro, jag som en gång i tiden var träningsnarkoman.
Men nu när sonen blivit 4,5 så verkar det som om jag äntligen kan se målet, 1,8kg kvar, o det ska jag bara fixa. Jag gjorde som med så mycket annat, jag valde min egen väg, min egen diet, o min egen variant av träning.
Kort o gott handlar det om.
1. försök välja bort så mycket socker som möjligt (inga förbud, en tårta då o då e helt ok)
2. välj det nyttigare alternativet redan i affären. tex fullkornsris istället för vitt ris, fullkornspasta istället för vanlig pasta o sötpotatis eller färskpotatisk iställer för den vanliga. släng alla oljor o stek bara i äkta smör / olivolja.
Har man inget onyttigt hemma så äter man ju inget onyttigt.
3. Åk komunalt till jobbet, den där lilla extra promenade o extra trapporna gör sitt lilla till det med. O så gärna en liten promenad på lunchen, man behöver inte ha tråkigt, man kan ju faktiskt promenera i butiker också :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar