onsdag 20 oktober 2010

Lion 5 år idag!

Hipp hipp hurra!!!


En lång dag som nu slutar med trötta barn och en än mer trött mamma *S*

Vi började med frukost på sängen, sång och paket. En stor röd brandbil med massa knappar blev en snabb favorit. Även om de 4 gerbilkillarna givetvis också var en hit.

Dottern skeppades iväg till skolan och jag och Lion begav oss in till stan.

Lion fick välja en leksak, en stor gul lastbil blev det. Sedan vidare till Zoo butiken för inköp av leksaker till de 4 nya medlemarna i familjen.

Lite påfyllning av bränsle i form av hamburgare och glass och sedan vidare för tårtinköp.

Det var en mycket nöjd liten 5åring som glatt spatserade in på sin mors jobb för en liten kisspause innan vi skulle vidare för att hämta våra föremål på kreativitetshuset.
Genom fönstret på mammas jobb såg Lion till sin stora glädje brandstationen. Den här lille killen Älskar brandbilar. Vi väntade ivrigt för att se om vi skulle ha sådan tur att dom ryckte ut just nu.
Ingen bil i sikte. Min chef skämta lite och sa, men gå o knacka på och se om dom öppnar.
Skämt/ allvar? vet inte riktigt. Vi gick i allafall ner för att glutta lite genom dom stora garageportarna på dom stora röda brandbilarna. Skulle vi kanske ändå våga? Ivrigt påhejjad av Lion gjorde jag det i allafall, tog lite mod till mig och ringde på. Öppnade gjorde en äldre herr brandman och visst fick Lion komma in och titta på brandbilen, kanske ville han sitta i den också? och titta lite på vad som fanns i luckorna..

Lion tindrade som ett ljus.. Sen var denne herren tvungen att åka iväg med stora stegbilen. Men en yngre kollega tog raskt över. Och nu fick Lion verkligen en gedigen lyxtur. Varenda lucka öppnades på såväl dykarbilen och bilen med brandslangarna.
Han fick provsitta, ha brandhjälm på sig, testa masker, undervattenslampor, värmmekameran tittade dom på mamma i. Dom testade dykarmasker och rökdykarmasker och Lion och den här unge brandmannen tryckte på knappar och anropade varandra i radion genom maskerna. Det blev visning av yxor, brandslangar, släckningsannordningar, dykutrustning, brandmanskläder, knappar, stora annordningen för o kllippa upp bilar mm. Lucka efter lucka öppnades och demonstrerades. Lion fick prova och känna på allt. Han va så lycklig och tindrade så jag nästan ville gråta över att se den där totala lyckan i en liten killes ögon.

Tusen tack till brandmännen som verkligen förgyllde vår dag.

säkert 40 minuter rundtur fick Lion innan larm och utryckning satte punkt för dagen.

Lion såg hur fler brandmän dök upp och hoppade i sina dräkter. Dom slog på blåljusen och Vinkade till Lion som Ivrigt vinkade tillbaka.

Vilken underbar dag. Inte ens det faktum att jag klantigt nog lyckades dra på mig parkeringsböter kunde sudda ut det leende som vi båda bar med oss efter det.
Hipp hipp hurra!!!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar