söndag 17 juli 2011

37+0

Dvs, är nu i v.38. Liten i magen är fullgången. 92% av alla förlossningar sker mellan v.37+0 -- 42+0
Liten bör nu väga över 3kg i magen. Mycket barn i magen är det, och det känns. Han försöker sträcka på sig och buffa, men det finns liksom ingen plats över att sträcka ut sig på.
Själv har jag gått upp.... ja vågar jag ens säga det... nä vi väntar lite.
Men en hel del är ju ren bebisvikt i allafall.
Minst 3 kg bebis
1kg moderkaka
1kg livmoder
1kg fostervatten
1,5 kg extra blod
1-1,5kg i ren extra vätska (med tanke på mina stockar till ben så säger vi 1,5)
0,5-1kg extra bröstvävnad

Bara där 9-10 kg, och sen ja, resten får jag väl jobba på själv helt enkelt. men det är ungefär 6-7 till kan vi väl säga bara sådär rakt av :-)
Det är ju nästna pinsamt vad lätt det är att gå UPP i vikt. Men peppar peppar ta i trä, än så länge så e det ju inte lika illa som när jag väntade Luna och Lion.

2 kommentarer:

  1. Äsch. Är man gravid så ska man gå upp i vikt. :) När jag väntade Lukas gick jag upp 24 kilo, och han vägde bara 3610 gram. :P Men det var inget jag tänkte på. Även om man blev större så tyckte jag inte att det märktes att det var hela 24 kilo. Många blev förvånade när jag sa hur mycket jag hade gått upp. Fast de kilona försvann ju också rätt så fort efter förlossningen.

    Jag har hutlöst lätt för att gå ner i vikt. Svårare för att gå upp, om man inte har en bebis i magen, förstås. :)

    SvaraRadera
  2. Hehe, jo det e sant, man ska gå upp. Det tog jag fasta på med dom två första barnen. Med Luna gick jag upp 33kg och dom tappade jag rätt fort. 13 försvann på förlossningen. Det va den där heta sommmaren -03 då jag bar enormt mycket vätska.
    Två år senare med Lion så gick jag upp 31kg. dom gick jag tyvärr aldrig ner riktigt utan fick lära mig leva med ett par kilo extra som envist sög sig fast. Det blev mycket svårare för mig att gå ner. Och fortsätter jag den trenden så blir dom här kilona nu med lilla sladdisen än svårare. Det e det som oroar mig lite. Men visst har du rätt annars, man ska gå upp, men just nu tar det lite emot ändå. Man nojjar lite :-)

    SvaraRadera