måndag 5 mars 2012

Overkill

Försäkringskassan kommer med nya bottennapp. Ibland funderar man verkligen på vad våra skattepengar går till. Och den här gången har dom verkligen slagit knut på sig själva.

När man sjukanmäler sig till försäkringskassan skall man givetvis fylla i massa papper (det är självklart och väntat), det kan man nu för tiden även göra på internet istället. Inget konstigt alls om man har en E-legitimation.

Idag fick jag hem ett brev från försäkringskassan, och det känndes ovanligt tjockt.
Utöver blankett, brev med instruktioner och förfrankerat kuvert så va där även med ett annat tjockt block. Hmm vad är det här?
Jodet visar sig att försäkringskassan nu ger sig på ett nytt grepp. Nu för tiden får man med en dvd-skiva från försäkringskassan som innehåller information om hur man kan anmäla sjukpeng på nätet istället för på pappersblankett (miljötänk, hur blev det nu? )
Och på baksidan av det tjocka pappersblocket innehållande en skiva så står det stort och tydligt, samma information som på skivan kan även hittas på vår hemsida www.fk.se
Öhhh e jag helt knäpp som tycker att det borde räcka med informationen om att information om att anmäla via nätet finns på deras hemsida. Vad ska jag med skivan till?
Så nu kan jag alltså välja, stoppa in skivan och titta på filmen (eller vad det är) eller gå till www.fk.se och titta på exakt samma sak. Poängen med skivan (utöver att den kostar onödiga pengar att framställa och skräpar ner), vad är meningen, snälla någon, förklara? Och säg inte att skivan är till för dom som inte har internet, för dom som inte har internet lär ju knappast vara intresserade av att anmäla sjukpenning via internet... Nä här slog dom onekligen knut på sig själva och slösade med onödiga pengar.

3 kommentarer:

 1. Nämen så bra av fk, tror de att vi är helt lost eller;).
  Du får helt enkelt använda skivan som freespe (hur sjutton stavas det?), jag kan ställa upp som tillbakakastare över staketet när värmen kommit:).
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ahh det är ett redskap för reahabilitering. Hur kunde jag missa att försäkringskassan börjat med sjukgymnastik :-)
  Syns vid staketet i sommar. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag längtar redan:).

  SvaraRadera