fredag 22 maj 2015

Enklaste godaste naturliga glassen

Har ni någon gång läst på ett paket glass. Det ena ämnet värre än det andra, dom äkta produkterna har bytts ut med substitut eller vad sägs om:
skummjölkpulver, sockersubstitut, stabiliseringsmedel, palmolja, vassle från kalv, gelatin från gris, rött färgämne från lusen, mono och di-glycerider från fettsyra.
Inte ens vaniljen i vaniljglassen är helig utan byts ut mot arom från granved.
Läsvärd artikel från min gamla granne

Men nu ska jag snabbt och enkelt rädda er från denna tillsattsdjungel och lära er göra den godaste enklaste glass ni någonsin ätit. Okej?

* 3 dl grädde vispas hårt.
* 3 äggulor + 1/2 tsk ÄKTA vaniljpulver + 1/2dl florsocker Vispas pösigt.
* Valfri smaksättning rörs ner i äggblandningen, tex 3 dl mosade bär eller riven choklad.
* Rör ihop allt och ställ i frysen, KLART! Tinas i kyl någon timme innan man vill äta.
Nutellaglass och Hallonglass med kolasås. 

(Tips, för o få slätare glass och undvika iskristaller kan man röra om med 20-30min mellanrum första timmarna i frysen, florsocker kan man skippa om man vill ha en mindre söt glass).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar