onsdag 25 juni 2014

Danderyd med 30 minuters omnejd

Vi letar hus. Vi bor ju visserligen otroligt fint ute på ön, det är tryggt och barnen har det bra i skolan. Men resvägen, jag får erkänna, det sliter att år ut och år in räkna sin resväg i timmar både för mig och mannen.
Jag arbetar ju som bekant i Danderyds kommun och mannen har även han sitt arbete i krokarna.
Finns det då något för oss på den sidan om staden? Ni som känner till, vad säger ni? Skall vi utöka vårt bostadsletande till Danderyd med 30 minuters omnejd?
Vi är en barnfamilj och letar efter ett hus med tomt, ingen lägenhet eller radhus, utan ett HUS, man skall kunna ha både hund och några höns om man önskar.
Landetkänsla är stort plus eftersom vi kommer från en ö-miljö med mycket natur.
Tre barn i dagis/skolånder, så bra skolor är ett måste. Här kommer nog även vår största oro in. Mellansonen går i en fantastisk skola anpassad för barn med NPF problematik, hur hittar vi en ny lika bra skola åt honom? Gör vi inte det så kan vi ju faktiskt rent krasst inte flytta. Han behöver en liten skola som är flexibel och kan hantera hans problematik. Ingen särskola, utan en vanlig men liten kompetent skola.
Kan vi uppfylla det så kan vi börja diskutera pris. Får man önska ett hus på rätt sida om 4 miljonorsstrecket? Finns det ens?

1 kommentar:

  1. Österåkers kommun är väldigt prisvärt!!! Ligger ca 20 min med buss/bil från sjukhuset och har mycket vatten och natur. Bra fsk och skolor finns. Dock är det många av de äldre barnen som som åker till Engelska skolan i Täby. Vet dock inget om skolor med npf-problematik men det går säkert att googla eller kika på kommunens hemsida :)

    SvaraRadera