Om Ann

Trebarnsmor boendes med make och barn på en av mälaröarna. Arbetar natt som Barnmorska samt extra i Norge emellanåt. Om Vårdrelaterat skriver jag i min andra blogg  HÄR 

I min vardag finns maken som jag träffade redan i tonåren och våra tre barn. En flicka och två pojkar. Ett av våra barn fick något extra med på köpet och på sitt underbara vis lär han oss om livet från nya vinklar. Det gör att jag även skriver en del om ADHD och Autism.

Jag har själv diagnosen dyslexi, och inser väl egentligen att några extra bokstäver rymms även inom mig som ofta har minst 7 järn i elden.  Läkaren på Klinisk genetik som utredde mina överrörliga leder uttryckte det så galant som att han tänkte väl inte sätta en diagnos på mig där och då, men att jag nog va lite överrörlig inte bara i mina leder utan även i hjärnkontoret. Jag väljer att se det som en tillgång och låter energin flöda.

Jag har en stor tilltro till det naturliga i livet och det speglar vår vardag. Jag har burit våra barn i sjal och använt mig av EC (Elimination comunication).  Kostmässigt började jag med LCHF för ett tiotal år sedan innan det blev en fluga, och vår familj äter idag en kost som är anpassad för vår familjs behov, glutenfri och med element från både LCHF och Paleo.

Som barnmorska arbetar jag på förlossningen och har min passion även här inom det naturliga med en stor tilltro till kvinnans förmåga att föda. Jag skrev min magister om hemförlossningar i Norden och hoppas inom en inte allt för avlägsen framtid kunna vara aktiv inom hemförlossningar i Stockholmsområdet. Jag arbetar även extra i Norge. Har varit över till Akershus sykehus utanför Oslo och arbetat som Sykepleier ett par gånger men är även klar att arbeta som Jordmor och ser fram emot att få uppleva den norska förlossningsvården.

I den här bloggen kommer ni troligen inte kunna läsa om smink, vackra kläder och vad som är inne just nu, för sånt kan jag inget om. Möjligen att ni efter ett tag tröttnar på att jag kan vara lite väskgalen. Intresseområden som jag däremot kan gotta ner mig i är Schampofritt (från 2006), LCHF, Sockerfritt, Glutenfritt, Tvättmedelsfritt (Siden och Galltvål är fantastiskt), EC,  Yoga, Naturliga metoder överhuvudtaget. Arganolja och Honung tex är enligt mig universalmedel.
Jag skulle kunna skriva spaltmeter, har väl lite överrörlighet i fingrarna också ;) Men här får det räcka för den här gången.

Lämna gärna ett vingslag, alltid kul att ta emot läsares komentarer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar