fredag 29 april 2011

Nedräkning pågår

99 dar idag. tvåsiffrigt. Härligt. om bara några dar går jag in i 7e månaden. Hur snabbt gick inte det här???
Det börjar ju kännas regält i kroppen i allafall som inte tycks hänga med.
Idag gjorde jag sissta dagen på praktiken för den här vändan. Hamnade på kvinnoklinikens op. Fick börja dagen med ett planerat kejsarsnitt. Nyfiken som jag är och tämligen okänslig för blod så stog jag nog halvt nere i själva buken tills bebben var ute. Då blev det raskt runt till mor/barn sidan för att grattulera och sno till sig några blickar på det lilla nytillskottet.. En helt ljuvlig liten kille, kanske inte så liten, men ohyggligt söt. Ut och lägga sig i fotöljen en stund för o vila fötterna som snabbt svullnade på sig av att stå.
Sen blev det nästa op, denna gången inga bebisar i bilden. Men ändå intressant. Op-syrran föreslog att jag skulle dra på mask så jag kunde komma närmre o titta. Och jag va inte sen o nappa på det förslaget. Narkospersonalen föreslog en pall så jag kom upp och såg än närmre. Men aj aj vad ont man fick i krosryggen av att stå o luta sig frammåt för o se. Intressant o få se alla strukturer som man normalt känner utifrån. Men jag orkade inte hela operationen igenom och fick åter parkera i fotöljen med fotpallen en stund.
Men inte var det synd om mig. Två i personalen slutade den dagen och hade bullat upp med längder och bullar i massor framför tv´n som visade kungabröllopet..... stackars mig ;-)
Sen blev det snabbt en lunch på det och dagen fick ses gå mot sitt slut. Intressant, men jag är glad att jag valt BM yrket och inte op yrket. Varken rygg eller fötter vill mer den här dagen. nu är istället grillen preppad och det vankas grillspett, fläskfilé, marinerad sötpotatis, grönsaker i foliepaket och till det hemmagjorda potatisklyftor och bea. Slörp. och som efterrätt finns en laddning plockgodis, glass och jordgubbar med toblerone.... man kan ha det bra mycket värre, ellerhur :-D Härliga dag i solen. Nu återstår bara att välja en familjefilm att däcka framför med barnen.

2 kommentarer:

 1. Mmm det låter onekligen som att du ätit en himla massa smarrobarro idag:).
  Helt otroligt vad fort tiden gått förresten med lillknyttet, inte länge sen du var i typ v.13 ju.
  Vikken tjusig klänning du köpt, den har jag kollat på på deras hemsida.
  Stor Kram

  SvaraRadera
 2. Hihi, ja en del har slunkit ner och det syns dessvärre på vågen. Men men, man får väl passa på ;-)
  tack, ja jag e jättenöjd med klänningen. Känndes verkligen som ett bra köp. Kramar

  SvaraRadera