måndag 30 maj 2011

Galet gott

Okej, det här var så galet gott så jag bara MÅSTE skriva om det.
Jag fick ju för mig o slänga ihop lite rabarberpaj igår, kunde ju inte bara låta rabarbern från trädgården gå till spillo.
Det råkade bli två formar då det va så mycket rabarber.
Fick ett tips om ett knäckigt recept på Linda skugges sida. Jag gjorde lite förändringar, smörade formen, förvällde rabarberberna och bytte ut sirapen mot härlig tjock honung. Och mums. det här är ett recept med stor dräggelvarning. Klart den godaste rabarberpaj jag någonsin smakat... och det bästa/ eller värsta. jag har en hel paj till i kylen eftersom ingen annan i familjen är någon rabarberpajfantast ;-)

Kolaknäckig Rabarberpaj

* 1/2 kg skalade, tärnade och förvällda rabarber hälls i ugnsfast smörad form. strö över lite socker.


* Smält 150g smör, tillsätt 0,5dl honung och 1dl grädde, sjud ihop det hela och ta bort kastrullen från spiseen.


* Blanda 2dl mjöl, 2,5dl havregryn, 2dl socker och 1tsk bakpulver i en bunke. Rör sedan ner den torra blandningen i den smälta i kastrullen.
Blir en ganska kladdig rinnig smet. Den häller och brer du ut över rabarberna.


* In i mitten av ugnen 25-30 minuter i 175grader. Ytan skall bli ite gyllenbrun
Njut med vaniljsås eller glass, lika god varm som kall.

2 kommentarer:

  1. Du vet vart jag bor om du behöver nån att dela pajen med;).

    SvaraRadera
  2. Med tanke på vad vågen visade i morse borde jag skicka iväg hela pajen. Att äta eller inte äta, det är frågan :-D

    SvaraRadera