lördag 5 maj 2012

Ny skola

Lion skall till hösten börja i en ny skola när han börjar 1an. I går va vi och besökte den. Ett mycket lyckat besök.

Här nedan ser ni ett av matrummen. Det är tre matrum och man får sin bestämda plats där man sitter och äter tillsammas med sina kompisar och fröknar. Maten lagas på plats och är av den gamla hederliga hemlagade varianten. Trevligt :-)

Här ser ni en del av musikrummet. Det fanns flera elgitarrer, piano, bongotrummor, panflöjt mm. Och här ser ni Lion pröva dom elektriska trummorna. Roligt att få skapa :-)
Utomhus kunde man leka. Sandlåda och klätterställning, I bakgrunden ser ni snickarboa. Den hann vi inte med att titta in i, men att få snickra som Emil längtar Lion självklart efter.
Lekrummet, här fanns MASSA Lego att bygga med. Och till Lions stora glädje så fanns det även tåg i såväl brio form som legoform. Här fanns även massa spel. Bland annat hittade Lion ett stort TÅG spel. Kan ni tänka vad spännande det måste vara att få spela ett spel där man skall få bygga sin egen tågbana. Lion själv konstaterade efter en stunds lek -Åhh mamma, vad lungt och skönt det va här.
Och jag kan inte annat än att hålla med. Ett helt annat lugn bara låg över hela rummet, ljuvligt att få uppleva.
Ytterligare en bild av gården utomhus.
I ett av matrummen fanns en mycket spännande borg uppbyggd.
Ett av flera klassrum. Här sitter barnen vid sitt egna skrivbord vid sin egen dator med namn på. Tänk att få både ett eget skrivbord och en egen dator att jobba med. Spännande!!! Framme vid frökens plats fanns precis som i gamla klassen en Actibord. Den kännde Lion igen och kunde berätta hur den funkade.
I klassrummen kan man va 4-5 stycken elever med några lärare och om man behöver fanns även mindre klassrum där man får sitta själv med en lärare om man behöver få jobba i lugn och ro.
Det va ett mycket spännande och roligt besök. Vi bokade in två besök till. Och vi längtar tills vi skall tillbaka till nya skolan och få hälsa på igen. Då skall Lion även få äta mellanmål och hälsa på lite mer och leka med fler roliga leksaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar