torsdag 10 januari 2013

Inte igår

Nä det var sannerligen inte igår det blev några inlägg.
Tiden har rullat på i en hiskelig fart. vad hände? Vart tog tiden vägen?
Mycket har hänt sedan sisst.
Jag har gjort nästan halva förlossningsplaceringen på BB-Stockholm. Jag har fått äran att närvara vidöver 50 förlossningar och i mina händer fått välkomna 32 små nya liv till denna världen.
En ljuvlig upplevelse att vårda.
Ett nytt år har också hunnit anlända. 2013! välkommen.
Och som sig bör så brukar jag alltid sammanfatta det tidigare året och även sätta önskemål inför det nya.
Så såhär lite sent så kommer ändå mitt nyårsinlägg.
2012 var året som passerade men som ändå innehöll rätt mycket.
2012 var året...
...Då mellansonen fick sina diagnoser och vi äntligen låste upp dörren till att få hjälp till honom.
...Då han även fick komma till en helt ny skola anpassad för honom.
...Då dottern åkte på semester till Grekland med sin farmor och mamma fick längta i en lång hel vecka utan henne. Aldrig har hon varit ifrån mig så länge tidigare.
...Då vi åkte till Göteborg med tåg och gick på Liseberg med sönerna.
...Då minstingen började gå och klättra... klättra, klättra och verkligen visade vad han går för. Hujj vilken glad, pigg och energisk liten underbar kille han är.
...Då jag började plugga igen efter mammaledigheten och fick ta tag i min dröm igen.
...Då jag lärde mig sätta spiralen, sy mm och verkligen fick gräva ner mig ordentligt i kvinnans mest intensiva stund i världen.
... Då jag på min födelsedag, 3 min efter mitt eget födsloklockslag fick äran att ta emot min första lilla bebis som blivande barnmorska.
...Då vi äntligen renoverade badrummet och fick uppleva lyxen i att ha två badrum.
...Då vi köpte två bilar och lämnade en del transporthysteri bakom oss.
...Då vi firade träbröllop och lyckades köpa samma gåva till varandra.
...Då sommaren bjöd på härlig fiskelycka och faktiskt även lite sol.
................ Samtidigt som det har hänt rätt mycket, så har det ändå varit ett år som mest passerat, och det i en hiskelig fart.
Inför nya året har jag lite tankar, vad vill jag och önskar.
Självklart önskar jag man alltid önskar för sina nära och kära, god hälsa och välgång.
Men även mer specifika mål. Jag önskar att mina närmsta 10 veckor i skolan med skrivande av magisteruppsattsen går tämligen smärtfritt och att de följande 10 veckorna med förlossningsplacering gör mig förberedd för att pröva mina egna vingar.
Jag önskar att jag hittar ett arbete.
Som det ser ut idag har jag ju en fast tjänst inom landstinget inom beroendevården. Men där finns ju ingen plats som barnmorska. Och att få en förlängd tjänstledighet är inget som är rimligt att önska efter att jag varit ledig därifrån 2,5 år. Så troligen blir jag tvungen att säga upp en fast tjänst för att pröva mig på ett vikariat. Känns surt, riktigt surt. Det sägs ju att utbildning skall löna sig, men gör det verkligen det? Så att få en tjänst med en lön jag kan vara nöjd över står högt upp på önskelistan.
Lite mer på renoveringsfronten hoppas jag att vi orkar och klarar av, lite lister, köksrenovering och sätta upp gipsskivor i sovrummet vore ju trevligt. och även staketet behöver bytas ut. Vore bra om vi kunde fixa det, så att vi så småningom kan lägga detta hus till salu och se på framtidens alternativ för vår familj.
Och lyckas vi väl ta oss igenom detta så hoppas jag att vi kan lyckas få lite semester. Skulle verkligen vilja åka utomlands med barnen. Grekland, Spanien, Frankrike, Italien eller något annat trevligt land i Europa skulle jag vilja besöka med familjen. Får se vad ekonomin tillåter.
Sen skall jag nog faktiskt inte önska mer för det nya året, det är ju roligare om det man önskar har en rimlig möjlighet att gå i uppfyllelse.
Så gott nytt och god fortsättning på er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar