måndag 9 december 2013

Smutsig Politik

Vill man hitta fel så gör man. Men finns det någon som vill hitta rätt undrar jag?
Oavsett partipolitisk tillhörighet så finns det en sak som verkligen kryper mig på nerverna. Det är att ingen längre tycks lägga fokus på att framföra vad dom faktiskt VILL åstadkomma.
Politiken idag har andra kanaler än för 10-15-20 år sedan. Ett stort forum för många är ju idag faktiskt olika sociala medier, som facebook.
Och från vänner, bekanta, släktingar, vänners-vänner, olika sidor och i slutändan politiker så finns det en sak som sprids som en pest på nätet just nu. Och det är viljan att tracha andra.
Det går lite trender i det, men i grund och botten så handlar det om att berätta högt  och ljudligt vad som är fel på andra partiers politik. Vad dom gjort fel historiskt, vad dom gör fel just nu och vad dom har för felaktiga framtidsdrömmar.
Förut va det mest Sossarna och Moderaterna som ägnade sig att sitta i den politiska sandlådan och kasta lite skit på varandra. Nu sedan SD kom med och fick ett större finger med i spelet så går mycket tid och energi åt att lägga fokus på vad som är fel i deras politik.
Jag vill här vara EXTREMT tydlig med att jag inte på något sätt sympatiserar med SD.
Med det sagt vill jag ändå beklaga mig över allt beklagande.
SD  och även andra partier som gjort svarta får genom åren får ju massa publicitet på detta sätt och någon klok har en gång sagt "all publicitet är bra publicitet". Och det ligger nog någon sanning i det.
Som det ser ut i dagsläget så arbetar samhället gemensamt för att lägga all sin fokus på vad som är fel i samhället. När skall vi börja lägga fokus på vad som faktiskt är RÄTT?
Det parti som först slutar med att slänga skit per daglig dags på andra partier och istället lägger all sin energi på att skapa egna genomtänkta förslag som grundar sig i dagens behov för det medmänskliga samhället istället för att motarbeta andra partier kommer gladerligen att få min röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar