onsdag 29 oktober 2014

Sanera för ett sundare liv?

Livet rullar som det vill, men vilka möjligheter och val har vi själva? Alla om du frågar mig. 
Jag tror på naturliga val i livet. Oavsett om det gäller tvätt, hår, hud, kost etc. 
Såhär på hösten inspireras jag gärna till att fördjupa mina kunskaper i livets skola och rensa i livet för att ge utrymme för välmående när mörkret kryper närmre. 
Den här hösten vill jag backa bandet ytterligare och gå mot ännu mer naturligt. 
I västvärlden i dag har vi idag sjukdomar och ohälsa som man inte såg för någon generation sedan och de verkar inte heller existera i mindre byar och i samhällen som inte "hunnit med" i dagens utveckling. 
Vad beror det på? Stressen? Kosten? Kemiska gifter? Besprutning? Onaturliga material?
Om vi stannar lite vid materialen, jag tänker på plast. 
Plast, det verkar finnas i allt. Jag försökte idag åka och handla en bh i bomull. En helt vanlig, ja är inte kräsen, vilken som hade fungerat, men jag kom hem tomhänt. Det finns inte. Varför? Våra barn är i princip inplastade, plast är billigt, men hur bra kan det egentligen vara? En del sorter är värre än andra, vissa förbjöds i matprodukter pga att dom va cancerogena. Jag tycker det finns anledning till eftertanke, hur ser vår vardag ut egentligen? Vad omger vi oss med? Vad äter vi? Vad sätter vi på oss för kläder. Vad lämnar vi för värld efter oss till våra barn? 
Jag började titta i min egen garderob, plagg för plagg. Tillslut slet jag ut allt i en stor hög på sängen o sa till mig själv. Häng in allt som innehåller minst 95% naturmaterial. 
När jag var klar hade jag hängt in kanske 25%. Jag tittade på resterande 75%, tittade lite till på högen av ren plast. Hämtade sedan en sopsäck o gjorde processen kort. 
Man kanske inte kan bygga Rom på en dag, men man kan rensa sin garderob och fatta ett beslut. 
Jag kanske inte kan sanera mitt hem helt från onaturliga material och de kemiska ämnen de innehåller. Men jag ska definitivt tänka över vad som köps in till det här hemmet framöver. Och för var sak i naturligt material som kommer över tröskeln så åker minst en ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar