tisdag 4 november 2014

Plastsaneringen fortsätter ...

Vet ni hur mycket i ett hem som består av plaster. Jag har börjat inse vilka kopiösa mängder det är, som man aldrig en tänker på. 
Att rensa garderoben o slänga 75% av dess innehåll va egentligen rätt lätt. När jag sedan hittade bh-ar i rimligt pris i bomull hos Ellos så va även det problemet löst, eftersom ingen av de stora butikskedjorna har bomullsbhar. 
Och redan efter första dagen va skillnaden uppenbar. Hur många gånger har man inte tagit av sig bh'n på kvällen o hittat både svettpärlor o röda märken. En bomullsbh ger varken eller då materialet andas. Och det är inga tantmodeller jag köpte, även om det va både postorder o utan bling. Lila, blå och grå i tre olika modeller. 
Men åter till hemmet, och plasten. Senaste veckan har jag bytt ut pryl för pryl, exempel på vad som bytts ut. 
*Barnens täcken o överkast- ut med polyestern o in med 100% bomull. Det fanns inte täcke i dubbelstorlek. Så vår säng väntar. 
* köksredskap, ballongvisp, potatisskalare, slev, spagettislev, brödkavel, pensel, skärbrädor, grytlappar, tång, stekspade, små o stora mått mm, det mesta byttes till diton i trä men några till metall. Knivarna står på tur. 
* Mattor, lampskärmar, korgar, blomvaser, kuddfodral etc, ja listan tycks aldrig ta slut. Men steg för steg känns hemmet mer naturligt och plastfritt, men det är en lång väg kvar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar