torsdag 7 juni 2012

Flytta

Gu vad jag är sugen på att just flytta...
vi har ju tidigare flyttat och flyttat och flyttat.
Ganska många boenden har det blivit genom alla år som vi bott tillsammans.
Det började med 27kvm i andra hand i råcksta... där va inte många månader... så småningom gav i allafall en köplats hos Stockholms bostadsförmedling:
* en 2a i Hässelby gård. Enspännargatan, 2a våningen ovanför en pizzeria. Långt ifrån idealiskt att bo när man får barn. Men där bodde vi nog nästan 2 år.Så med nöd och näppe när Luna va 2 veckor gammal så flyttade vi till Blackeberg.

*Återigen en 2a, men bara en halvtrappa upp. Där bodde vi tills jag blev gravid med Lion och vi insåg att vi behövde större. Det hade väl återigen gått nästan 2 år och denna gång hamnde i Hässelby villastad.

*Mäster karls väg. Återigen en trappa upp, dock en hel denna gång och en 3a. det gick det med. Men vi var inte byggda för att bo i lägenhet. Vi längtade ut till landet. Så Lion hann nog bara bli 1 år gammal innan det var dags igen och denna gång styrde kosan ut mot Mälaröarna.

* En 4a på söderströms. En hyres fortfarande, men dock byggd i parhusvarianten med egen tomt. Bara känslan att få gräs under fötterna va värt det. Och att komma ut på öarna, skogen, naturen, eget... så skönt. Men ändå fattades något, och det va känslan av eget. Så inte heller här blev vi långvariga, ungefär 2 år i stöten brukar det vara, så även denna gång så 2008 när Lion va 2,5 år så var det dags igen. den här gången köpte vi vårt första hus. Och här har vi nu bott 4 år.... 4 år det är dubbelt så långt som vi brukar. Det måste vara ett gott tecken, vi trivs riktigt bra. Visst det där med att renovera och bygga har sina sura sidor, i allafall ekonomiskt sett, men ändå, det är eget, det är vårt (vi tänker inte så mycket på banken just nu  ;-) ) och vi har vårt gräs under fötterna.

Men längtan finns ändå där och det gör sig mer och mer påminnt. Vi vill vidare. När vi flyttade hit var det ju aldrig meningen att det här va ett permanent boende. Det här är inte våran dröm, det här är till syvende och sist ett mellansteg.
För hur gött det än må vara så behöver vi större. Sitter och "hemnetknarkar" som tydligen är en populär sysselsättning bland många. Vad vill vi då ha? En del saker är givna på listan och en del är bara lulliga drömmar. Men några måsten är...

*4 Sovrum
* Stort rymmligt luftigt kök
* Generöst vardagsrum med braskamin, braskamin är  väl inte ett krav, men det skall i allafall gå att sätta in.
* Insynsskyddat läge någonstans så man kan äta ifred och sätta upp en badtunna
* Något slaggs allrum eller rum som går att göra till teknik/data/nöjes/spelrum för barnen.
* Läget läget läget..... och läget... O ena sidan trivs vi här o andra sidan, vore det inte gött o ta sig över till andra sidan skitdiket?.... Öarna känns givet, men var? Centralt och ändå lantligt tack, nära stan och komunala medel men inte bredvid vägen tack... Ni ser vi lär få leta ett tag.

Men det gör inget, jag vet att vi har en bra bit att vandra framöver. Jag har ett år kvar i skolan och sedan måste vi renovera klart här hemma så det blir säljbart skick. Men suget och längtan har börjat leta sig in under skinnet. Och jag vet hur det är när det liksom biter sig fast, då börjar det bli otåligt och hända saker.... Jag har sett det förr och min man är likadan han. Det känns i allafall skönt att vi bägge är rörande överens i den här frågan och vad vi längtar efter.

2 kommentarer:

 1. Jag säger bara en sak.......
  Ni får under inga omständigheter flytta härifrån!!!!!
  Bara så ni vet.....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Goa kära bästa Ulrika. Ni är den enda anledningen som skulle kunna få oss att tveka. Bättre granne går inte att få. Kramar

  SvaraRadera