fredag 5 september 2014

Ge på riktigt

Charlie sheen sa och visade vad många känner.

Följ inte bara strömmen, gör en skillnad.

På facebook har det länge varit en återkommande trend att mot hösten skall kvinnor skriva små kryptiska meddelanden på sin status för att visa att man stödjer andra kvinnor med bröstcancer. I år är det små hjärtan (sorry tjejjer, jag avslöjade). Något år var det bh storleken och gatunummer man bodde på osv. Själv har jag utvecklat någon slags allergi mot detta fenomen.

Ice bucket challenge är en annan i raden av sociala nätfenomen och har en väldigt god grundtanke att väcka uppmärksamhet, men när det blir mer jippo än donera pengar till forskningen så förlorar det sitt innehåll.

Så ni som känner att ni vill. Hjälp på riktigt istället, sen kan ni måla fejjan rosa med små hjärtan :)Och för alla er som är för lata och tror att det är krångligt. Jag har gjort grovjobbet, här är snabblänkarna, bara o välja o klicka.CANCERFONDEN

SMSá BESEGRA (mellanslag) ditt namn till 72988 så skänker du 50 kr

Läs mer om att donera via sms HÄR

Sätt in pengar direkt på Cancerfondes sidanBARNCANCERFONDEN

SMSá HOPP till 72900 så skänker du 50 kr

Barncancerfoden har annars klassiska 90-konton

Plusgiro 90 20 90-0

Bankgiro 902-0900Det finns så många fina behjärtansvärda ändamål, så fantasin sätter gränser. Du kan hjälpa genom val du gör i din vardag om du inte vill skänka rakt av.

Vill du köpa en lott så kolla tex på  svenska postkodlotteriet , förra året delade dom ut 1,1 miljarder till välgörande ändamål, bland andra Cancerfonden, Barncancerfonden och Bris.Skall du köpa en present till någon, varför inte köpa den från där den gör nytta, många olika organisationer säljer olika produkter för välgörande ändamål, du kan köpa allt från halsband, böcker, leksaker, filtar att ge bort till en get eller medicin som ges bort.Fundera på vart du lägger pengarna egenligen. Själv gjorde jag för flera år sedan när barnen var små ett val. Varje år så brukar det ju köpas regält med smällare och fyrverkerier. Vill jag verkligen fira in ett nytt år genom att bokstavligen smälla/elda upp pengar? Vill jag bidra till det? När dottern sedan är en djurälskare av rang så kändes det ännu mer fel. Så varje år till nyår när andra köper smällare, så får mina barn välja ett välgörande ändamål och skänka samma summa pengar till, pengar som vi annars bara skulle eldat upp. Det har under årens lopp räckt åt både getter, höns, medicin, mat, skolmaterial, leksaker och förlossningsutrustning i länder med skriande behov.


Möjligheterna att hjälpa är många. Så måla gärna hjärtan på facebook, häll gärna isvatten över huvudet, men hjälp på riktigt först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar