måndag 22 december 2014

En sjuk vård.. del...???

Som bekant var jag på akuten i fredags. dom konstaterade snabbt att det dom kunde göra för mig och min nervsmärtor va att pumpa mig full med smärtstillande.
Injektion efter injektion utan att någon smärtstillning infann sig. Bara en dåsighet som tillslut tog överhand och jag orkade inte bry mig om smärtan på samma sätt.
Neddrogad baxade mannen min hem mig och läkaren på akuten poängterade att jag måste ringa på en gång på måndag morgon och få en akuttid på vårdcentralen då jag hade akuta smärtproblem och måste få komma vidare och få bedömning. Kirurg, neurolog smärtteamet..
Så vad gör jag måndag morgon efter en helg i smärtdimma. Kastar mig på telefonen till vc. För att få till svar. Vi har inga tider förens i slutet av januari.
Va???
Ja om du behöver förnyelse av recepten så kan du få komma förbi i eftermiddag, men något annat har vi inte tid med.
Ringer vidare till nästa vårdcentral.
-Nä tyvärr vi har nästan inga läkare här, så vi kan bara hjälpa till med receptförnyelse.
Va???
Men jag vill inte pillerknarka på stesolid och ketogan. Jag vill ha en vettig medicinering för nervsmärta och komma vidare i en utredning och behandling.
Ja det har vi inte tid med.
Ringer vidare till en närakut som skall vara kopplad till en smärtklinik. Där hänvisar man vidare till en grupp på ett annat sjukhus som skall vara specialister på detta.
Dom håller med om att det är galet. Men även där behöver dom en remiss. och Rekomenderar mig att söka på akuten igen så att jag kan få en annan medicinering eftersom stesolid och ketogan inte går på nervsmärta.
Problemet är bara att både saroten och gabapentin som går på nervsmärta skriver man inte ut på akuten.
Ghaaa, tillbaka på ruta ett.
Skall det ärligt verkligen vara såhär. Vilket land bor jag i???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar